dilluns, 31 d’octubre del 2011

FEM PANELLETS

A l'aula d'acollida parlem dels panellets, que són els dolços típics de la Castanyada.
Els panellets són uns pastissos petits, i de diverses formes, fets a base d'ametlla i altres fruits de tardor com els pinyons i el codonyat que els donen un sabor i aroma característics. I són les postres típiques de la diada de Tots Sants a Catalunya.
La recepta dels panellets:
Ingredients:
1kg de farina d'ametlla crua
800 grs de sucre
150 grs de patata bullida amb pell
La pell de 1/2 llimona ratllada
2 ous
Preparació:
1r Aixafarem bé amb una forquilla la batata bullida i pelada amb les mans ben netes farem una massa barrejant amb el sucre, els ous i la farina d'ametlla.
2n Afegim la pell de llimona i ho acabem de treballar fins que ens quedi ben lligat i desenganxi del recipient.
3r Aquest massapà el deixarem repassar unes dotze hores tapat a la nevera perquè ens agafi una mica de cos.
4t Passat aquest temps agafarem els trossets de pasta i fem boletes
5è En un bol a part barrejarem pinyons amb una mica de rovell d'ou i arrebossarem les boles amb els pinyons.
6è Els posarem en safates de forn una mica separats i els courem a 225ºC fins que agafin color.
7è Els panellets de l' ametlla, la cirera i el codony farem boletes i després posem l'ametlla, la cirera i el codony


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada