L' HIVERN
L'hivern és l'estació més freda de l'any. Comença el 21 de desembre i acaba el 21 de març. Es caracteritza per un descens de la temperatura.
La natura s'adapta a l'estació. Els vegetals de fulla caduca perden les fulles per evitar que les malmetin les gelades, i algunes plantes fins i tot perden tota la part aèria (hemicriptòfits i geòfits ). Els animals s'han d'adaptar no només al fred sinó també a la menor disponibilitat de menjar. Per això, molt ocells i també animals d'altres espècies migren cap a llocs més càlids, i d'altres hibernen. Molts mamífers tenen més pèl i algunes aus tenen més plomissol. Alguns ocells, que a l'estiu són més o menys solitaris, a l'hivern els
trobem agrupats buscant menjar, com passa amb els tudons, els tords o els pinsans.
- Friuts d'hivern: pinya, madarina, llimon, taronja...
- Menjar típic d'hivern: sopa d'alls, escudella catalana, llegums...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada