dimarts, 17 de gener del 2017

L' HIVERN

L'hivern és l'estació més freda de l'any. Comença el 21 de desembre i acaba el 21 de març. Es caracteritza per un descens de la temperatura. 

La natura s'adapta a l'estació. Els vegetals de fulla caduca perden les fulles per evitar que les malmetin les gelades, i algunes plantes fins i tot perden tota la part aèria (hemicriptòfits i geòfits ). Els animals s'han d'adaptar no només al fred sinó també a la menor disponibilitat de menjar. Per això, molt ocells i també animals d'altres espècies migren cap a llocs més càlids, i d'altres hibernen. Molts mamífers tenen més pèl i algunes aus tenen més plomissol. Alguns ocells, que a l'estiu són més o menys solitaris, a l'hivern els trobem agrupats buscant menjar, com passa amb els tudons, els tords o els pinsans.


- Friuts d'hivern: pinya, madarina, llimon, taronja...
- Menjar típic d'hivern: sopa d'alls, escudella catalana, llegums...
 






                                                                                                                                                                                                                         
                                                             







             

                                                                                                                   
                                                MENJAR TÍPIC D' HIVERN
                                          

https://celleradocse.files.wordpress.com/2016/09/crematomate.jpg?w=350&h=200&crop=1                                   Imatge relacionada                                                                                                                                                                                                        
   
 ILIASS I BILAL




                                                                        

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada